luni, 7 mai 2012

Nu numai minorităţile etnice sunt ignorate de actualul Guvern


Preşedintele UDMR Kelemen Hunor l-a acuzat astăzi pe premierul desemnat Victor Ponta că propune un program de guvernare în care nu se regăseşte niciun cuvânt despre minorităţile naţionale.
"Este primul program de guvernare din ultimii 22 de ani care nu conţine niciun capitol, nicio frază, nicio propoziţie, niciun cuvânt rătăcit, pierdut, despre minorităţile naţionale. Pentru noi mesajul este foarte clar: voi, minorităţile naţionale nu contaţi, nu existaţi”, a spus Kelemen.(Gândul )
Nu numai minorităţile etnice sunt ignorate de noul Guvern. În programul de guvernare nu există nimic despre femei sau despre problema discriminării. Nici un cuvinţel.

Spre deosebire, programul de guvernare al lui Boc din 2009 cuprindea câteva prevederi referitoare la „politici privind reconcilierea vieţii de familie cu cea profesională”; problema violenţei în familie; „eliminarea condiţiei discriminatorii a femeii pe piaţa muncii, în viaţa social-economică, culturală şi politică”; "lărgirea sferei drepturilor minorităţilor naţionale”; „creşterea eficienţei structurilor instituţionale şi a personalului dedicat problematicii minorităţii rome” şi altele. 

Sunt de acord cu cei spun că programul de guvernare al USL este prost şi încropit la repezeală. 

Link: USL - PROGRAM DE GUVERNARE 2011

Update.
Asociaţia Mame pentru Mame a criticat la rândul ei faptul că noua ministră a Muncii Mariana Câmpeanu se preocupă numai de pensii şi salarii, ignorând alte politici sociale, cum ar fi cele legate de îngrijirea copiilor. În programul de guvernare nu există nicio referile la femeile mame sau la politicile publice de îngrijire a copiilor.
Link: Scrisoare Deschisa din partea Mamelor catre noul Ministru al Muncii si Familiei, Dna. Mariana Campeanu

2 comentarii:

Moromitic spunea...

Medusa, poftim un comentariu electoral care poate ti-a scapat.

http://www.simonatache.ro/2012/05/07/barbatul-puternic-care-da-cu-pliciul/

Tudorina spunea...

Nu mi-a scăpat. L-am pus de ieri în dreapta sus la linkuri. Mersi de informare oricum. ;)