marți, 28 februarie 2012

Despre poliţişti şi abuzuri asupra prostituatelor (II)

Organizaţiile nonguvernamentale APADOR-CH și ARAS au realizat un sondaj printre prostituatele din mai multe județe ale țării pentru a vedea în ce măsură acestea au avut parte de abuzuri din partea forţelor de ordine.

Nu multe femei au acceptat să vorbească deschis despre ce li se întâmplă în relația cu forțele de ordine, chiar sub protecția anonimatului și în fața lucrătorilor ARAS, care derulează de peste zece ani programe de consiliere și protejare a persoanelor vulnerabile. Asta pentru că ele știu că și dacă se plâng sau reclamă abuzurile, nimeni nu le ia în seamă.

Prin urmare, rezultatele în urma răspunsurilor la chestionar reflectă parțial adevărul.

La întrebări au răspuns peste 170 de prostituate, din București și din județele Neamț, Timiș, Constanța, Cluj, Brașov, Iași, Arad și Dolj.

  • 16% dintre fetele chestionate recunosc că au fost lovite de forțele de ordine;
  • 6,5% spun că au fost forțate să întrețină relații sexuale cu forțele de ordine;
  • 2 cazuri de viol – deși recunosc mai multe că au fost forțate să întrețină raporturi sexuale, ceea ce poate fi interpretat ca și viol;
  • 23% spun că sunt forțate să le dea bani polițiștilor pentru a nu fi amendate/arestate. Un procent și mai mare recunosc că sunt forțate să dea bani proxeneților care probabil îi „cumpără” pe polițiști pentru ca fetele să fie lăsate în pace.
  • 5,8% spun că au fost forțate să accepte testarea HIV.

Mai multe detalii aici.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Trebuie sa fii zero ca barbat sa te duci la prostituate.
Iar militienii erau niste lasi care se dezlantuie contra celor slabi. Armata trebuia sa-i anihileze le revolutie.