duminică, 6 martie 2011

Gala femeilor rome „Priveşte-mă aşa cum sunt!”

7 martie 2011, ora 19.00, Palatul Copiilor (Sala Mică)

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială organizează luni, 7 martie, prima ediţie a Galei Femeilor Rome „Priveşte-mă aşa cum sunt!”, eveniment prilejuit de Ziua Internațională a Femeii.

Evenimentul promovează modele de femei rome care prin munca lor în diferite domenii de activitate contribuie la îmbunătăţirea vieţii comunităţilor de romi. Femei rome, mai puţin vizibile în societatea românească, vor fi premiate în cadrul Galei Femeilor Rome.

Gala lansează şi o campanie de strângere de fonduri pentru o mamă unică întreţinătoare a 4 copii din satul Piteasca, comuna Găneasa.

În cadrul galei vor cânta: Romano Butiq, Balkan Band, Mihaela Staicu, Ștefania Calonfir, pianistul Antonio Santos şi soprana Claudiana Călin Rotaru.

_________

Cei interesaţi sunt rugaţi să-şi confirme participarea pe email la adresa andreea.braga[at]agentiaimpreuna[punct]ro sau la telefon 021/21.00.539 .

_________

Update 09.03.2011

Gala a fost splendidă! Am văzut femei puternice, mândre de etnia lor şi dedicate total muncii pe care o fac. Au primit premii femei care alfabetizează romi, care predau limba romani, care îi ajută să aibă acces la servicii medicale sau la programe sociale. Au mai primit premii femei rome din poliţie, instituţii publice, servicii juridice şi din viaţa publică, culturală şi politică (da, există şi femei rome în politică, puţin vizibile). Şi nu în ultimul rând, a primit o distincţie specială o supravieţuitoare a Holocaustului, moment de maximă emoţie a galei, care a provocat, la propriu, lacrimi unor spectatori.

Şi artiştii care au cântat au fost surpriză plăcută - de la voci deosebite, la performaneţele la diverse instrumentele muzicale şi multe, multe altele.

Link: mai multe detalii şi fotografii de la eveniment.

FOTO 2

Niciun comentariu: